Cum ne influenteaza tehnologia mobila

Mai mult de opt din zece persoane care doresc sa achizitioneze o proprietate acceseaza aceste informatii de pe un smartphone sau tableta, potrivit unui studiu al Asociatiei de Agenti Imobiliari din California (CAR) realizat in acest an, ceea ce demonstreaza proliferarea tehnologiei mobile in aproape fiecare aspect al vietii noastre.

“Tot mai multi clienti isi folosesc telefoanele mobile si diverse aplicatii si platforme social media, asa ca si cumparatorii incep sa utilizeze smartphone-uri si tablete pentru a compara preturile caselor, a cauta proprietati, a face fotografii si video-uri ale caselor si sa cerceteze comunitatile si agentii de imobiliare,” spune presedintele CAR Don Faught.

“Prin urmare, cumparatorii sunt acum mult mai informati si au o senzatie de control asupra ceea ce ar putea fi un proces cu batai de cap.”

Sondajul arata ca 85% din cumparatori au folosit un dispozitiv cu tehnologie mobila in timpul procesului cumpararii casei, iar majoritatea clientilor (70%) au accesat internetul de pe smartphone-urile lor, iar 15% de pe tablete.

In timp ce majoritatea cumparatorilor (61%) si-au gasit casa prin intermediul unui agent, procentajul celor care si-au gasit online, pe internet, s-a dublat de la 16% din 2012 la procentajul record de 37% in 2013.

Tehnologia mobila si social media

Utilizarea componentei social media a tehnologiei mobile in procesul cumpararii casei a continuat sa creasca, trei patrimi din cumparatori folosind-o, fata de jumatate din ei care foloseau social media in 2011.

Acestia s-au folosit de social media pentru sfaturi de cumparare si sugestii ale prietenilor (43%), informatii despre cartier (42%), si pentru a vizualiza pagina de Facebook a agentului (41%).

Utilizarea platformelor de social media ca mediu de comunicare continua sa fie tot mai des intalnita, cu aproape 91% din cumparatori care sustin ca isi doresc sa primeasca informatii despre procesul de cumparare de la agentul lor prin social media.

Sondajul a scos la iveala si faptul ca acum cumparatorii au asteptat sase luni de zile inainte sa contacteze un agent, aproape de doua ori mai mult decat anul trecut. Au petrecut mai mult timp investigand case si cartierele inainte de a contacta un agent, si anume mai mult de sapte luni numai cercetand, fata de o luna si jumatate anul trecut.

De asemenea, cumparatorii au petrecut aproape 10 saptamani cautand o casa cu agentii lor, cu o saptamana mai mult decat anul trecut. Mai mult de opt din zece cumparatori (85%) au facut oferte unor alte case, si o treime sustine ca s-a decis pe cea mai buna varianta, avand in vedere optiunile limitate de case.

“Durata de decizie si de cautare mai lunga ilustreaza impactul cresterii preturilor si numarul mic de case disponibile. Acesti factori i-au determinat pe cumparatori sa analizeze mai bine optiunile lor inainte de a face achizitia,” conchide Faught.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>