Patru lucruri necesare unui site de imobiliare

Uitandu-ma pe site-urile unor agentii de imobiliare am observat cateva lucruri pe care o parte din ele le au in plus. Spre exemplu o agentie avea pus un desen tehnic de arhitectura pentru fiecare imobil in parte, o alta avea descrieri foarte detaliate cu tot cu coordonatele geografice. Aceste informatii mi s-au parut foarte utile insa din pacate nu toate agentiile gandesc la fel, unele nici macar nu au fotografii la toate camerele imobilului, sau mai rau… nu au deloc descriere, titlul tinand loc pentru aceasta (ma refer la titlurile de genul “Inchiriere imobil de x camere, zona y, langa a, b, c, foarte aproape de k, l, m”). In urma vizitelor facute pe aceste site-uri, am intocmit o lista orientativa cu elemente necesare fiecarui site de imobiliare.

  • Fotografii de calitate

Multe dintre ofertele de imobiliare prezente pe piata au fotografii facute cu telefonul, din unghiuri mai mult sau mai putin avantajoase, eventual cu reflectarea agentului imobiliar in oglinda de la baie. Asa nu! Este foarte important sa va folositi de imagini cu o rezolutie mare si este indicat sa atasati ofertei si un desen tehnic de arhitectura a imobilului. Astfel vizitatorul va vedea clar forma apartamentului si puteti reduce din vizionarile fara roade.

  • Descrieri vs. formular

Este mult mai practic un formular, dar unul organizat si bine asezat in spatiu, spun asta deoarece multe site-uri au formularele incopatibile ca dimensiune cu spatiul de pe site destinat lor, ceea ce nu face altceva decat sa strice aspectul paginii si eventual sa duca in eroare clientul. De asemenea, si descrierile sunt foarte utile atunci cand vine vorba de un imobil cu un istoric mai special sau mult mai diferit fata de restul. De asemenea, este importanta prezenta datelor cat mai precise, spre exemplu coordonate georgrafice, harti, cate minute iti ia pana la statia de transport sau chiar filmari ale imobilului.

  • Versiune pentru telefon

Destul de putine site-uri de imobiliare din Romania au o versiune pentru telefon ceea ce reprezinta o mare pierdere. Foarte multi utilizatori de internet pe telefon sunt tinerii, fie ca sunt studenti sau proaspat absolventi ei doresc sa se mute in chirie dorind sa duca o viata mai independenta, astfel neavand o versiune pentru telefon a site-ului riscati sa pierdeti un numar mare de clienti.

  • Calculatoare

Am observat ca incep sa apara si calculatoare de taxe notariale sau convertoare de valuta pe site-urile de imobiliare din Romania. Acestea sunt cu adevarat valoroase si ar trebui pastrate pe toate paginile din cadrul site-ului datorita utilitatii lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>